semsema
عدد الرسائل : 263 تاريخ التسجيل : 28/09/2008
| موضوع: بيض اسكتلندي الإثنين أكتوبر 27, 2008 1:08 pm | |
| المكونات - الكمية لحم مفروم 2/1 كجم بيض مسلوق عدد 8 بيض مخفوق بالملح والفلفل عدد 2 بقسماط ناعم كوب توست محمص عدد 1 لبن 4/1 كوب بصل مفروم ناعم عدد 1 ملح وفلفل وبهارات بحسب الرغبة نشاء ملعقة صغيرة الطريقة: 1. انقعي التوست في قليل من اللبن. 2. اخلطي اللحم المفروم مع البصلة المفرومة والتوابل والتوست بعد تصفيته تماماً من اللبن، ثم ضعي النشاء وقلبي جيداً حتى تتماسك، ثم قطعيها إلى قطع متوسطة. 3. ضعي في كل قطعة بيضة مسلوقة واقفليها جيداً حتى تغطى البيضة تماماً، كرري الخطوات نفسها مع باقي البيض ثم ادهنيه بالبيض المخفوق ثم البقسماط واقليه في زيت غزير مقدوح. 4. بعد نضجها اتركي البيضات حتى تبرد تماماً، ثم قطعيها إلى حلقات أو إلى نصفين. 5. يقدم بارداً مع البقدونس المفروم. | |
|
dodo Admin
عدد الرسائل : 251 العمر : 42 تاريخ التسجيل : 27/09/2008
| موضوع: رد: بيض اسكتلندي الأحد نوفمبر 02, 2008 1:34 pm | |
| جميل اوى الطبق وعلى فكرة فى طبق شبيه به اسمه الروستو بردو بنسلق البيض ونحط عليه اللحمة المفرومة بنفس الفكرة بس الفرق ان الروستو مش بيتحمر بالبيض والبقسماط انما بنلفه فى ورق زبدة ونسويه فى اى حلة محكمة الغلق وبعدين نقطعه لما يبرد جربوها بردو هتلاقوها حلوة
| |
|
semsema
عدد الرسائل : 263 تاريخ التسجيل : 28/09/2008
| موضوع: رد: بيض اسكتلندي الأحد نوفمبر 02, 2008 6:02 pm | |
| اه الروستو عرفاه
جميل فعلا
تسلم ايديكى يادودو | |
|